Grillezett, töltött paprika

Készül a tűz


Egy vagy két nappal a grillezés előtt előkészítjük a húst, a következő módon: 2 kg húshoz (ezúttal disznó tarja) 1 kg hagymát szeletekre, és 2-3 fej fokhagymát nagyon apró kockákra vágunk, a húsokat sózzuk, mustárral alaposan megkenjük és a hagymával szeletenként beborítjuk. Közé szórjuk a fokhagymakockákat is, olíva olajjal locsoljuk és eltesszük a hűtőbe pácolódni.

Előző este


A töltött paprikát azért készítjük, mert amikor a húst a sütéshez ki fogjuk venni a hagymás, fokhagymás olíva olajból, azt nem szeretnénk kidobni. Természetesen azért is, mert nagyon jó lesz köretnek a grill húshoz.

Kár lenne a hagymáért


Az édes TV paprikákat a sütés előtt nem sokkal megmossuk, kicsumázzuk és miután belülről jól megsóztuk és zúzott fokhagymával bekentük, félretesszük. Közben héjában megfőzünk legalább 2 kg burgonyát, nem teljesen puhára. Amikor ez elkészült, hosszában 4 részre vágjuk. Természetesen a burgonya méretétől is függ, mert ha nagyon apró, félbe is vághatjuk. Ezeket a félig megfőtt burgonyákat megsózzuk, és a hússal együtt a grillen megsütjük. A húst nyilván előbb kezdjük sütni, mert több idő kell hozzá. Amikor a páclevünkben már nincs hús, csak a visszamaradt hagyma, és már néhány burgonya is elkészült, elkezdhetjük az előre sózott, fokhagymázott paprikákat tölteni. Megy bele egy kis olajos, mustáros hagyma és egy-egy darab burgonya. Ha éppen cukkinit is grillezünk, akkor abból is tegyünk bele néhány kisebbre vágott darabot nyersen.
 

A paprika még sül, de mindjárt kész


Tehát összefoglalva: a paprikába megy a pácolt hagyma maradék, a főtt-sült burgonya és nyersen, de megsózva még egy kis cukkini. Utóbbi elhagyható, vagy akár paradicsommal felcserélhető. Előzőleg a megtisztított paprikát belülről sózzuk, zúzott fokhagymával bekenjük.

Tűzrevaló zöldségek


Amikor már elkészült a hús, de van még parázs, dobjuk fel a töltött paprikákat is sülni! Jó nyári, vegyes salátát adjunk még hozzá. Ezúttal, amint a képen is látszik, Sangriát ittunk a grill partin.

Természetesen a grill bármilyen más hússal is elkészíthető. Csirke, pulyka, bárány, borjú....

 Háttér

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló