GOMBAPUDING
Személyenként  2 dkg zsírt vagy vajat 2 dkg liszttel lábasban habzásig felhevítünk,  feleresztjük 1/4 dl tejjel (lehet víz is) és addig főzzük folytonos  keverés mellett, amíg elválik a lábastól. Ha kissé-kihűlt, hozzákeverünk  5 dkg apróra vágott és előzetesen zsíron megpárolt gombát; egy tojás  sárgáját és a tojás felvert habját. Jól kizsírozott és kilisztezett  vékony pudingformába tesszük és forró vízben lassú tűznél, egyenletes  forrás mellett kigőzöljük. Forrási ideje attól függ, hogy hány tojásból  készítettük a pudingot. Egy-két személyes kis formában 10-15 perc alatt  megfő. Ha 4-5 tojásból készül és egyben akarjuk kifőzni, egy óra alatt  készül el. Ennek figyelembe vételével kell kiszámítani, hogy mikor  fogjunk a készítéshez, mert a pudingok akkor szépek és jók; ha  elkészítésük után azonnal tálaljuk. A gombapudinghoz forró olvasztott  vajat, sajtmártást szoktunk adni.
 
 
Megjegyzések