GOMBAPUDING


Brüklerné Buday Ella szakácskönyvéből

Személyenként 2 dkg zsírt vagy vajat 2 dkg liszttel lábasban habzásig felhevítünk, feleresztjük 1/4 dl tejjel (lehet víz is) és addig főzzük folytonos keverés mellett, amíg elválik a lábastól. Ha kissé-kihűlt, hozzákeverünk 5 dkg apróra vágott és előzetesen zsíron megpárolt gombát; egy tojás sárgáját és a tojás felvert habját. Jól kizsírozott és kilisztezett vékony pudingformába tesszük és forró vízben lassú tűznél, egyenletes forrás mellett kigőzöljük. Forrási ideje attól függ, hogy hány tojásból készítettük a pudingot. Egy-két személyes kis formában 10-15 perc alatt megfő. Ha 4-5 tojásból készül és egyben akarjuk kifőzni, egy óra alatt készül el. Ennek figyelembe vételével kell kiszámítani, hogy mikor fogjunk a készítéshez, mert a pudingok akkor szépek és jók; ha elkészítésük után azonnal tálaljuk. A gombapudinghoz forró olvasztott vajat, sajtmártást szoktunk adni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló