Ezer sziget öntet

Hozzávalók:
1db kápia paprika
10 dkg majonéz
2 db kemény tojás
1 ek. paradicsompüré, illetve ha van inkább 1 ek olíva olajban eltett szárított paradicsom
1 pohár tejföl
1 mokkáskanál cayenne bors
worchester szósz
icipici kolbászból kisült paprikás zsír, ami elhagyható
10 dkg majonéz
2 db kemény tojás
1 ek. paradicsompüré, illetve ha van inkább 1 ek olíva olajban eltett szárított paradicsom
1 pohár tejföl
1 mokkáskanál cayenne bors
worchester szósz
icipici kolbászból kisült paprikás zsír, ami elhagyható
só
Elkészítés:
A paprikát összevágjuk és közben a 2 tojásból kemyénytojást főzünk. Ha a tojás elkészült és kihűlt, fehérjét apró kockára vágjuk és a sárgáját összetörjük. Most egy kis maradék kolbászzsíron nyomtam össze villával. Ezután minden hozzávalót összekeverünk és megsózzuk. Vegyük számításba, ha az alkotó elemek már kissé sósak - mint például a majonéz és a szárított paradicsom. A cayenne bors erős, ezért szintén elhagyható. A fűszerezés ízlés szerint és alkalmanként változhat, akár a zúzott fokhagyma is nagyon jó lehet bele. Készíthetjük hígabbra is, akkor egy kis tejszínt adjunk még hozzá!
Megjegyzések