Elza csókja



Hozzávalók (kb. 80 darabhoz):

80 kör alakú sütőostya (ostya tortalapból pogácsaszaggatóval vághatjuk ki)
6 tojás
40 dkg porcukor
20-20 dkg kandírozott narancs és citrom finomra vágva
25 dkg hámozatlan, finomra darált mandula
25 dkg finomra darált mogyoró
2 citrom reszelt héja
2 kiskanál őrölt szegfűszeg
2 kiskanál őrölt szerecsendió-virág
2 evőkanál fahéj a tetejére: aszalt gyümölcsök vagy mandula

Elkészítés:
  • Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, az ostyákat elrendezzük rajta. 
  • A tojásokat a cukorral krémesre keverjük, a finomra vágott kandírozott gyümölcsöket, a mandulát, a mogyorót és a fűszereket is beleszórjuk. 
  • Az ostyákra 2-2 evőkanál masszát halmozunk, és gyümölccsel vagy mandulával díszítjük. 
  • Kb. 20 perc alatt 150 °C-on megsütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló