Egyszerű, húsos gyorsvacsora
Legelőször a vizet tesszük fel melegíteni a leveshez, és a rizshez. A burgonyát megtisztítjuk, feltesszük főzni és elkészítjük a leves rántását, ezután elkészítjük a rizsköretet, és amíg a sütőben párolódik, kisütjük a natúrszeleteket. A levest berántjuk.
Újdonság: a rizst sütőben sütjük - ha akarjuk
BURGONYALEVES 
 
A  burgonyát  megtisztítjuk; apró kockákra vágva pici zellerlevéllel,  kevés sós  vízben megfőzzük. Rántást készítünk, amelyhez kevés reszelt  hagymát,  csemegepaprikát, finomra vágott petrezselyemzöldjét és pár  csepp Yestort  keverünk. Hideg vízzel feleresztjük és összekeverjük a  megfőtt  burgonyával. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
NATÚR SERTÉSKARAJ 
Az  egészben megmosott, majd felszeletelt sertés karajokat húsverővel  egyenletesen ellapítjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és forró  zsírban, nagy lángon pirosra sütjük. A kisült szeleteket gyengén  megsózzuk, zsírját kevés vízzel felforraljuk, megsózzuk és a szeletekre  öntve tálaljuk. 
RIZS KÖRET
  A  rizst szárazon megtisztítjuk. Forró zsírban kissé megpirítjuk és annyi  meleg vízzel töltjük fel, hogy a rizst ellepje. Sóval, esetleg egy kis  fej vöröshagymával ízesíthetjük. A hagymát tálalás előtt kidobjuk  belőle. Sütőben, fedő alatt, puhára pároljuk. Keverni csak kétágú  pecsenyevillával szabad. Forró vízbe mártott merőkanállal körbe rakjuk  vele a húsos tálat.
 
