Egyszerű, húsos gyorsvacsora




Legelőször a vizet tesszük fel melegíteni a leveshez, és a rizshez. A burgonyát megtisztítjuk, feltesszük főzni és el­készítjük a leves rántását, ezután elkészítjük a rizsköretet, és amíg a sütőben párolódik, kisütjük a natúrszeleteket. A levest berántjuk.

Újdonság: a rizst sütőben sütjük - ha akarjuk

BURGONYALEVES
 
A burgonyát megtisztítjuk; apró kockákra vágva pici zellerlevéllel, kevés sós vízben megfőzzük. Rántást készítünk, amelyhez kevés reszelt hagymát, csemegepaprikát, finomra vágott petrezselyemzöldjét és pár csepp Yestort keverünk. Hideg vízzel feleresztjük és összekeverjük a megfőtt burgonyával. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.

NATÚR SERTÉSKARAJ

Az egészben megmosott, majd felszeletelt sertés karajokat húsverővel egyenletesen ellapítjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és forró zsírban, nagy lángon pirosra sütjük. A ki­sült szeleteket gyengén megsózzuk, zsírját kevés vízzel felforraljuk, megsózzuk és a szeletekre öntve tálaljuk.

RIZS KÖRET
A rizst szárazon megtisztítjuk. Forró zsírban kissé megpirítjuk és annyi meleg vízzel töltjük fel, hogy a rizst ellepje. Sóval, esetleg egy kis fej vöröshagymával ízesíthetjük. A hagymát tálalás előtt kidobjuk belőle. Sütőben, fedő alatt, puhára pároljuk. Keverni csak kétágú pecsenyevillával szabad. Forró vízbe mártott merőkanállal körbe rakjuk vele a húsos tálat.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló