Egyszerű, húsos gyorsvacsora
Legelőször a vizet tesszük fel melegíteni a leveshez, és a rizshez. A burgonyát megtisztítjuk, feltesszük főzni és elkészítjük a leves rántását, ezután elkészítjük a rizsköretet, és amíg a sütőben párolódik, kisütjük a natúrszeleteket. A levest berántjuk.
Újdonság: a rizst sütőben sütjük - ha akarjuk
BURGONYALEVES
A burgonyát megtisztítjuk; apró kockákra vágva pici zellerlevéllel, kevés sós vízben megfőzzük. Rántást készítünk, amelyhez kevés reszelt hagymát, csemegepaprikát, finomra vágott petrezselyemzöldjét és pár csepp Yestort keverünk. Hideg vízzel feleresztjük és összekeverjük a megfőtt burgonyával. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
NATÚR SERTÉSKARAJ
Az egészben megmosott, majd felszeletelt sertés karajokat húsverővel egyenletesen ellapítjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és forró zsírban, nagy lángon pirosra sütjük. A kisült szeleteket gyengén megsózzuk, zsírját kevés vízzel felforraljuk, megsózzuk és a szeletekre öntve tálaljuk.
RIZS KÖRET
A rizst szárazon megtisztítjuk. Forró zsírban kissé megpirítjuk és annyi meleg vízzel töltjük fel, hogy a rizst ellepje. Sóval, esetleg egy kis fej vöröshagymával ízesíthetjük. A hagymát tálalás előtt kidobjuk belőle. Sütőben, fedő alatt, puhára pároljuk. Keverni csak kétágú pecsenyevillával szabad. Forró vízbe mártott merőkanállal körbe rakjuk vele a húsos tálat.