Csőben sült túrós tészta (6 főre)





Hozzávalók:
75 dkg fodros kis kocka tészta
25 dkg füstölt szalonna
7 dl tejföl
75 dkg túró

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és zsírját kisütjük. Közben kifőzzük a tésztát – mindenképpen „al dente”, mert sütés közben is puhul még. Tészta leszűrése után, hozzákeverünk 2 evőkanál tejfölt és egy evőkanál szalonnazsírt. Ekkor meg is sózzuk még, annak ellenére hogy főzővízhez is adtunk sót. A tejföl felét összekeverjük a túróval és rétegesen lerakjuk az egészet egy kizsírozott (a szalonnánk kisült zsírjával) tepsibe. Tészta-túró-szalonnakocka sorrendben. A végén a maradék tejföllel és szalonna zsírral meglocsoljuk. Ha a szalonna túl sok zsírt adott, akkor természetesen nem kell mindet ráönteni. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, közben figyelve, hogy ne száradjon ki!
Harcsa vagy csirkepaprikás mellé köretnek is adhatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló