TÚRÓS PALACSINTA

Brüklerné Buday Ella szakácskönyvéből
Személyenként 5 dkg túrót, egy evőkanál porcukrot és ¼ tojást számítunk. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük a szitán áttört túrót, kevés reszelt citrom héját és végül a tojás fehérjének keményre vert habját. Könnyedén összekeverjük és a kisütött palacsintákat (lásd palacsintát, a Tészták oldalon) megtöltjük vele. Tűzálló tálat vajjal kikenünk és soronként lerakjuk a töltött palacsintákat. Minden sort egy-két kanál édes tejföllel meglocsolunk és porcukorral meghintünk.
Pár percre a sütőbe tesszük, és forrón tálaljuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló