STRASBOURGI TOKÁNY




Személyenként fél fej apróra vágott vöröshagymát zsíron megpárolunk és vékony szeletekre vágott marhapacsnit teszünk hozzá. Ha félig megpuhult, 3 dkg megtisztított, kockákra vágott gombát szórunk rá. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével, egészen kevés cukorral és egy-két kanál borral ízesítjük. Ha teljesen puha, találás előtt személyenként 5 dkg pockára vágott libamájat dobunk bele és pár percig tartó sütés után találjuk. Rizs köretet adunk mellé.

Mi a marhapacsni? Nyomoztam, de csak ennyit találtam:
A lapocka részei: Stefánia, ebből a legfinomabb a vadas. Vastaglapocka, vadasnak, dinsztelni, hagymás rostélyosnak.
Pacsni, ez tulajdonképpen, másfél-két centi vastagságú, de nagyon zaftos hús, pörköltnek, gulyásnak, és tokánynak első osztályú.

Új "infó" a pacsniról:
Ella egyik másik receptjéből kiderül, hogy ez a bélszín széle. 
Kattints rá!:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló