STRASBOURGI TOKÁNY
Személyenként fél fej apróra vágott vöröshagymát zsíron megpárolunk és vékony szeletekre vágott marhapacsnit teszünk hozzá. Ha félig megpuhult, 3 dkg megtisztított, kockákra vágott gombát szórunk rá. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével, egészen kevés cukorral és egy-két kanál borral ízesítjük. Ha teljesen puha, találás előtt személyenként 5 dkg pockára vágott libamájat dobunk bele és pár percig tartó sütés után találjuk. Rizs köretet adunk mellé.
A lapocka részei: Stefánia, ebből a legfinomabb a vadas. Vastaglapocka, vadasnak, dinsztelni, hagymás rostélyosnak.
Pacsni, ez tulajdonképpen, másfél-két centi vastagságú, de nagyon zaftos hús, pörköltnek, gulyásnak, és tokánynak első osztályú.
Pacsni, ez tulajdonképpen, másfél-két centi vastagságú, de nagyon zaftos hús, pörköltnek, gulyásnak, és tokánynak első osztályú.
Ella egyik másik receptjéből kiderül, hogy ez a bélszín széle.
Kattints rá!:
Megjegyzések