Spanyol körte




8 db lesz belőle

4 nagyobb körte
250 g cukor
1 citrom leve
2 dl tej
1 kanál Nescafé
1 pohárka rum
2 tojás
1 kis kanálnyi kukoricaliszt
víz
díszítéshez mentalevél kis szárral

A körtét meghámozzuk, felöntjük vízzel és főzni kezdjük. Érdemes mindjárt félbevágni, hogy jobban helyezkedjenek el a lábasban. 5 dkg cukorral és egy citrom levével ízesítjük. Nem kell túlságosan puhára főzni.

Ha kész, amíg a körték hűlnek, elkészítjük a kávékrémet:
A tejet hevíteni kezdjük 5 dkg cukorral és a Nescaféval, majd belekeverjük a tojássárgáját és a rumot. A kukoricalisztet egy kis körtelével összedolgozzuk és a tejhez adjuk. Ha krémes állaga lesz, rakunk még bele egy kis körtelevet.

A tojásfehérjéből habcsókot készítünk (ezt előre is megcsinálhatjuk):
A két tojás fehérjét a maradék 15 dkg cukorral és pár csepp citromlével felverjük. Habzsákkal 8 db körteformát nyomunk belőle, barna sütőpapírral bélelt tepsire, és lassan, szárítva kisütjük. Méretre egyezzen az igazi körtékkel!

A szirupban főtt körtékből, miután kihűltek, eltávolítjuk a magházat és a helyét kávékrémmel töltjük meg. Jól meg is kenjük a belső oldalát a krémmel és összeragasztjuk egy-egy habkörtével. A maradék kávékrémet üvegtálra öntjük és a körtéket egymásnak támasztva beleállítjuk a krémbe. Díszíthetjük mentalevéllel. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló