Savanyú körte húsokhoz



Zöld.ségek Amatőr kerti napló

A körtét héjával és szárával megmosva, citromkarikával, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Cukorral, pici sóval, kurkumával és gyömbérrel megfőzzük. Ha felforrt, maximum 5 percig hagyjuk még tűzön. A végén almaecetet öntünk hozzá.

A mennyiségek hozzávetőlegesen:
5 kg körtéhez 1 db citrom (szőröstül-bőröstül), 5 evőkanál cukor, pici só (éppen csak annyi, ahogy az édes ételeket sózni szoktuk), 2 teáskanál gyömbér, 1 teáskanál kurkuma, 0,3-0,5 dl almaecet. A fűszereket ízlés szerint módosíthatjuk. Különösen a cukor és az almaecet a végén korrigálandó!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló