Két alapvető dolog a gulyásleveshez, amit tudni kell. Magyar ételt nem készíthetünk olajjal, csak disznózsírral (esetleg kacsa- vagy libazsírral), és az eredeti magyar gulyáslevesben nincs zöldség, csak hagyma, paprika és paradicsom. Amire m ég fontos odafigyelni. A krumpli ne főljön szét a levesben! A legjobb fajta burgonyát vegyük és akkor adjuk hozzá, amikor a hús már 90%-ban megpuhult. Ugyancsak oda kell figyelni a csipetke kifőzésére. Különösen bográcsgulyás esetén előfordulhat hogy a tészta leszáll a bogrács aljára és odaég az egész leves. Vagy hagyjuk ki a csipetkét, vagy főzzük meg külön vízben! Hozzávalók (10 főre) : 2 kg disznó, vagy marha hús 1,2 kg vöröshagyma 2-3 ek. zsír 2 db paprika 2 db paradicsom 1,5-2 kg burgonya 4 nagy gerezd fokhagyma 3-4 ek. őrölt, piros fűszerpaprika őrölt köménymag só, ízlés szerint még Gulyáskrém és a tálaláshoz csípős zöldpaprika felkarikázva ...
Kép: wiki Hozzávalók 100g Vöröshagyma 1 evőkanál Olívaolaj 500g Csiperkegomba 500 g Pulykacomb 250 g Szarvasit Mozzarella 1 csipet só 1 csipet Fekete bors 1 csipet Kömény 200 g Édesburgonya (főtt) Adagok száma: 4 A recept elkészítése Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük. Sóval, borssal, köménnyel ízeaítjük. Hozzáadjuk a darált pulykahúst, és addig pirítjuk, amíg elpárolog a leve. Az édesburgonyát és a gombát vékonyra szeleteljük, rétegesen tepsibe rakjuk. A rétegek közé teszünk a darált húsból. A tetejére szeleteljük a sajtot, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.