Friss kolbász spanyol módra


2 kg sovány hús
2 kg tokaszalonna
6 dkg só
2 dkg törött szegfűbors
3 g kakukkfű

A húsféléket közepes tárcsán ledarálom, összekeverem a f
űszerekkel, majd vékonybélbe töltöm. Sütőben kevés zsíron szép piros színűre sütöm.
Nyáresti grillezéshez nem szükséges tölteni, hanem amint van a húsmassza, kis hosszúkás fasírtokat formálva máris süthetjük.

Disznóöléskor, ha betöltöttük, eltehetjük mélyhűtőbe, vagy a füstölését is érdemes kipróbálni, változatossá teve így a disznótoros felhozatalt.  Ilyenkor ehhez a mennyiséghez ½ dkg salétrom jön, vagy 1 teáskanál nátrium benzoát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló