Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)
Tervezem júli. 10 -re szülinapra, ami lesz az azt követő vasárnapon. Vendégek Ilona Alice Alapanyagok Alap: 200 g kókuszos keksz 100 g kókusz keszelék 100 g olvasztott vaj Krém: 500 g mascarpone 1 db Kókusztejszín konerv (400 ml) 1 db sűrített tej konzerv 1 db ananászkonzerv 4 db tojás 3 ev. kanál kukoricakeményítő Öntet: 200 ml tejföl kókuszlikőr kókuszreszelék díszítéshez Recept elkészítése Nyomtatás A kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével). Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben
Megjegyzések