Cocido de garbanzos

Ez olyan, mint egy gazdag, 3 féle húsból készült magyar húsleves, csak éppen csicseriborsót és sonkát adunk hozzá – itt azt mondja pácolt, de megpróbálhatjuk a hagyományos magyar parasztsonkával is.



750 gr csicseriborsó.
4 csirke alsócomb
1 egész csirkemell.
250 gramm marha lábszár

250 gramm sovány sertéshús.
250 g pácolt sonka.
300 g zöldbab

sárgarépa, fehérrépa (és még bármilyen leveszöldség) apróra vágva
Víz és só (leveskocka/íz-varázs)


Hagyományosan készítsük elő a főzött csicseriborsót – 1 éjszakát áztatjuk.
Fazékba tesszük a húst, és hideg vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Tűzre tesszük, és amikor elkezd forrni, levesszük a habot, ami képződik a felszínén. Amikor felforrt utána 20 percig főzzük kis lángon. Adjuk hozzá a csicseriborsót, és ismételjük meg a hab eltávolítását! Szükség esetén még adunk bele vizet. Ízesítsük sóval, leves-fűszerrel!


Ha a hús puha, bezöldséglejük a levest. A zöldbabot utoljára adjuk hozzá, - lehet külön is párolni és tálaláskor a tányérokba tenni melegen. A leves több napig is elláthatja a családot, - többször fogjuk melegíteni - ezért talán nem jó, ha a zöldbab végül teljesen szétfő benne.

A húst kivéve a levesből, - csak a csirkecombokat tesszük vissza lecsontozva - második fogásként adhatjuk TEJFÖLÖS TORMAMÁRTÁS -sal, vagy a spanyol paradicsom szósszal.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló