Bazsalikomos tyúk


Veszünk egy szép, de nem túl öreg tyúkot és annyi hideg vízben, ami éppen ellepi, feltesszük főni. Ne főzzük egészen puhára! A vízből kivéve tepsibe helyezzük és vastagra szeletelt nyers kolozsvári szalonnával befedve sütjük, amíg a szalonnából kisül a zsír. Ekkor a szalonnát levesszük róla és leöntjük bazsalikomos szósszal. Tovább sütjük, és amikor már majdnem kész és a szósz is megdermedt rajta visszatesszük a szalonnákat és még 5-10 percig sütjük. Készíthetjük ezt polyákból disznóhúsból is, karajból, vagy kolbásszal töltött tarjából. Ezeket még fokhagymagerezdekkel is tűzdeljük meg! A húslét levesnek főzzük tovább.
Utána adhatunk túros palacsintát.
A bazsalikomos szósz receptjét kattintással itt tálalod!
Ezt a sültet – a szalonnával és a szósszal - darált húsból is elkészíthetjük, mint egyben sült fasírtot, de akkor természetesen nincs belőle levesünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló