Vegetáriánus francia töltött paprika
Pirospaprika nélküli gomba pörköltet készítünk. Héjában főtt burgonyát a hámozás után melegen összetörünk és a gombával elkeverjük. 1 kg gombához 3 nagy db burgonyát számítsunk! Fűszerezhetjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, friss vágott tárkonnyal, fokhagymával és bármivel ízlésünk szerint, csak piros ne legyen! A fehér, magyar TV paprikákat félbe vágjuk és az ízesített burgonyás gombával megtöltjük. A megtöltött fél paprikákat szépen – elég szorosan - sorban lerakjuk egy tepsibe és tejföllel beborítjuk egyenként. Mindegyikre egy szelet paradicsomkarikát helyezünk és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben lassan süssük addig, amíg látható, hogy a paprikák megpuhultak! Vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg!
Megjegyzések