Vegetáriánus francia töltött paprika



Pirospaprika nélküli gomba pörköltet készítünk. Héjában főtt burgonyát a hámozás után melegen összetörünk és a gombával elkeverjük. 1 kg gombához 3 nagy db burgonyát számítsunk! Fűszerezhetjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, friss vágott tárkonnyal, fokhagymával és bármivel ízlésünk szerint, csak piros ne legyen! A fehér, magyar TV paprikákat félbe vágjuk és az ízesített burgonyás gombával megtöltjük. A megtöltött fél paprikákat szépen – elég szorosan - sorban lerakjuk egy tepsibe és tejföllel beborítjuk egyenként.  Mindegyikre egy szelet paradicsomkarikát helyezünk és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben lassan süssük addig, amíg látható, hogy a paprikák megpuhultak! Vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap