Paprikáskrumpli tarhonyával


A tarhonyát - egy nagyobb csészényit - pici olajon pirítsuk meg, ahogy azt szokás és tegyük félre. Egy jó nagy fej vöröshagymát vágjunk kockára és tegyük fel szintén olajon (mindkét esetben olívaolajra gondolok - ha lehet). A hagymára dobjunk körülbelül 15 dkg szárazkolbászt (legjobb a házi) megdarálva, vagy egészen apró kockára vágva. A kolbászt helyettesíthetjük húsos szalonnával is. Hámozzunk meg egy kg újkrumplit és kockára vágva dobjuk ezt is az eddigiekhez. Ugyancsak menjen bele egy vagy két paradicsom (lehámozva, ahogy azt a gulyásleves receptjénél megtanultuk) és egy darab zöldpaprika, kockára vágva (én mindig a csípőset preferálom). Ezután tegyük hozzá a már lepirított tarhonyát és öntsünk rá 3 csésze vizet. Egy evőkanál pirospaprikával, fokhagymával és fűszersóval ízesítsük! Amikor a tészta és a krumpli megpuhult, tegyünk hozzá 3 evőkanál tejfölt! A vizet figyelni kell, és szükség esetén még hozzáadni valamennyit.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló