Nyári Budapest bélszín



A bélszín szeleteket mustárral megkenjük, majd olívaolajban állni hagyjuk pár óráig. Közben hagymát párolunk egészben, majd meghámozva felszeleteljük, ízesítjük (só esetleg leveskocka) és olívaolajon tovább fonnyasztjuk addig míg karamellizálodik. Egy másik serpenyőben ezalatt cukkini szeleteket párolunk, ha elkészült frissen őrölt borssal és apróra vágott petrezselyem zöldjével meghintjük. Minden szelet bélszínhez egy tükörtojást készítünk, és tálaláskor paradicsomot szeletelünk mellé. A húst a végén sózzuk.
Azért nyári, mert télen ugyanezt krumplipürével és vajon párolt zöldborsóval adjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló