Karalábfőzelék

Egy 2003-ban a Pallas Antikvárium Kft. által újra kiadott régi szakácskönyből:
Szegény asszony szakácskönyve (Zsenka néni)




Veszünk szép karalábokat, melyek nem fásak. Megtisztítjuk, és hosszúkás metéltre vágjuk. A karalábok középső zöld leveleiből, az úgynevezett szívéből is vágunk össze egy keveset. Egy lábosba zsírt teszünk, beletesszük az összevágott és megmosott karalábokat és apróra vágott petrezselyemzöldjét, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a karaláb puha, hintünk rá lisztet, és ha ez megpirult, hideg vizet öntünk rá, teszünk bele kevés cukrot, és jól forrni hagyjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló