Gombás krumpli

Egy 2003-ban a Pallas Antikvárium Kft. által újra kiadott régi szakácskönyből:
Szegény asszony szakácskönyve (Zsenka néni)




Szép egészséges krumplit megmosunk. Egy fazékba tesszük, öntünk rá vizet, és puhára főzzük, de úgy, hogy egészben maradjon. Leszűrjük róla a vizet, és óvatosan meghámozzuk. A tetejét és alját levágjuk, és a krumplit kivájjuk. Egy kis lábosban zsíron kevés rizst puhára párolunk, egy másik lábosban néhány gombát párolunk puhára, kevés petrezselyem zöldjén, azután a gombát, rizst összekeverjük, teszünk hozzá tejfölt, és megtöltjük vele a krumplit. Tűzálló edénybe tesszük a krumplikat, a levágott tetejét visszatesszük a krumplira, teszünk rá zsírt és tejfölt, és a sütőben 1/2 óráig hagyjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló