Francia töltött paprika




Piros paprika nélküli pörköltet készítünk, majd amikor kihűlt, megdaráljuk. Fűszerezhetjük borssal, aprított petrezselyemmel, fokhagymával vagy bármivel ízlésünk szerint, csak piros ne legyen! Nye rs tojást teszünk bele. A fehér, magyar TV paprikákat félbe vágjuk és az ízesített darált hússal megtöltjük. A megtöltött fél paprikákat szépen – elég szorosan, kikent tepsibe - sorban lerakjuk és reszelt sajttal kevert tejföllel beborítjuk egyenként. Az egészet bacon szeletekkel fedjük. (2 szelet bacon között egy ½ szeletnyi távolság legyen!). Forró sütőben lassan, hogy a bacon ne égjen meg süssük addig, amíg látható, hogy a paprikák megpuhultak!

Meleg előételként is adhatjuk. Ebben az esetben csak 1 db-ot számítsunk fejenként, mert nagyon tömény, laktató étel. önálló fogasként – köret nélkül - vacsorára szintén nagyon jó. Utána gyümölcsöt adjunk még. Ha főfogásként tálaljuk, burgonyapüré illik hozzá.

A következő bejegyzésben jön a: Vegetáriánus francia töltött paprika, amit együtt is készíthetünk a húsossal (egy alkalommal, ám külön tepsiben) ha vendégeink között van valaki, aki vegetáriánus.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló