Citromos kelkáposztaleves

1 fej kelkáposzta
3 vékony citromkarika héjával együtt
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1,5 dl tejföl
fehér bors, só, levesfűszer 


Az olívaolajon megpirítjuk a citromot és félretesszük. Most a csíkokra vágott kelkáposztát pirítsuk le! Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, visszatesszük bele a citromkarikát és puhára főzzük. Mielőtt teljesen megpuhul dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát. Ízesítsük a kedvenc levesfűszerünkkel, fehér borssal és sózzuk ízlés szerint, majd a tejfölt belerakva, turmixgéppel homogenizáljuk. A citromkarikákat is benne hagyjuk! Sült borsókát adjunk bele levesbetétnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló