10. Marhahús panírozása

(olvasói igényre reagálva)





A marhahús panírozásánál éppen úgy járunk el, mint a többi esetben, csak itt mindenképpen szükséges a klopfolás. Elsősorban azért, mert a marhahúst úgy klopfoljuk panírozás előtt, hogy

durva őrlésű zsemlemorzsát hintünk a hússzelet alá és ezzel megtörjük a hús rostjait.
 
Másrészt pedig azért klopfolunk, hogy a hús szelet vékonyodjon, hiszen lassabban fog megpuhulni és vigyáznunk kell, hogy ne nyúljon túl hosszúra a sütési idő, hogy a panír ne égjen meg. A marhahúsnál még fontosabb hogy fedő alatt süssük, és olyan húst válasszunk, ami kévéssé inas. 
Elsősorban a fiatal marha jöhet szoba!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló