Zalacsányi előétel
Skublics Imréné, Unterwéger Irén kézzel írt szakácskönyvéből
Ha bármely recept leírásából hiányzik a kellő mennyiség, az nem hiba, hanem meg kell keresni a táblázatok oldalon. Ez esetben említi a személyenként 1/2 fej vöröshagymát, ellenben elhagyja a hús mennyiségét. A táblázatok szerint, pörkölthöz borjúból mindig 16 dkg-ot veszünk fejenként.
- Egyszerű borjúpörkölt tejföllel és jó sok szafttal lesz elkészítve és így formába beletéve.
- A következő tészta lesz ráöntve és gyorsan sütve: 7 dkg vaj 4 tojás sárgájával lassan el lesz keverve. Minden tojás sárgájánál egy gyengén mért kanál tejszín jön bele és egy kanál liszt és a tojás habja.
- Tálalásnál parmezán sajttal lesz meghintve.
BORJÚ PÖRKÖLT
A borjú lapockát vagy lábszárt megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Személyenként 1/2 fej vöröshagymát lereszelünk, zsíron megpároljuk és beletesszük a húst; megpirítjuk, megszórjuk édes pirospaprikával gyengén megsózzuk, hozzáteszünk kevés kimagozott paradicsomot vagy egy evőkanál sűrített paradicsomot és kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
Megjegyzések