Zalacsányi előétel

Skublics Imréné, Unterwéger Irén kézzel írt szakácskönyvéből




  • Egyszerű borjúpörkölt tejföllel és jó sok szafttal lesz elkészítve és így formába beletéve.
  • A következő tészta lesz ráöntve és gyorsan sütve: 7 dkg vaj 4 tojás sárgájával lassan el lesz keverve. Minden tojás sárgájánál egy gyengén mért kanál tejszín jön bele és egy kanál liszt és a tojás habja.
  • Tálalásnál parmezán sajttal lesz meghintve.



BORJÚ PÖRKÖLT


A borjú lapockát vagy lábszárt megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Személyenként 1/2 fej vöröshagymát lereszelünk, zsíron megpároljuk és beletesszük a húst; megpirítjuk, megszórjuk édes pirospaprikával gyengén megsózzuk, hozzáteszünk kevés kimagozott paradicsomot vagy egy evőkanál sűrített paradicsomot és kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk.


Ha bármely recept leírásából hiányzik a kellő mennyiség, az nem hiba, hanem meg kell keresni a táblázatok oldalon. Ez esetben említi a személyenként 1/2 fej vöröshagymát, ellenben elhagyja a hús mennyiségét. A táblázatok szerint, pörkölthöz borjúból mindig 16 dkg-ot veszünk fejenként. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló