Svéd kovásztalan kenyér
(Knäche-Brot)
Ezt a receptet a neten találtam.
1 kg Graham-liszt vagy teljes őrlésű búzaliszt
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál köménymag
1,5 dl étolaj
5 dl víz
Elkészítés:
A liszteket a sóval és köménymaggal jól összegyúrjuk. 2-3 órát pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, és újból átdagasztjuk. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a forró sütőbe téve világosbarnára sütjük.20 dkg finomliszt
Ezt a receptet a neten találtam.
Hozzávalók:
1 kg Graham-liszt vagy teljes őrlésű búzaliszt
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál köménymag
1,5 dl étolaj
5 dl víz
Elkészítés:
A liszteket a sóval és köménymaggal jól összegyúrjuk. 2-3 órát pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, és újból átdagasztjuk. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a forró sütőbe téve világosbarnára sütjük.20 dkg finomliszt
Megjegyzések