Pisztráng fokhagymakéregben, kapribogyós vörösbormártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kisebb pisztráng 
- 4 apróra vágott fokhagyma      gerezd 
- 50 g vaj 
- 1-2 evőkanál VOM FASS      Madonia extra szűz olívaolaj 
- 2-3 evőkanál apróra vágott      petrezselyem 
- friss zsemlemorzsa, némi só 
A szószhoz:
- 1 l erőteljes vörösbor 
- 2 evőkanál VOM FASS Fokhagymás      extra szűz olívaolaj 
- 1 fej vöröshagyma 
- apróra vágott zöldhagyma 
- babyrépa, zellerlevél 
- 50 ml VOM FASS Creme de Cassis 
- 125 g vaj 
- 4-5 evőkanál Capri bogyó 
- só, frissen őrölt bors 
Elkészítés:
A hagymát és a zöldséget a fokhagymás olíva olajban, megpároljuk és felöntjük a vörösborral és a Cassis likőrrel. Rotyogtatva sűrűre főzzük, míg kb. a negyede elfő. Utána pürésítjük, fűszerezzük, majd lassú tűzön hozzákeverjük a vajat. A szószt leszűrjük és felmelegítve hozzáadjuk a Capri bogyót, majd félre tesszük. A fokhagymát 50 g vajban és olíva olajban pároljuk. Zsemlemorzsával és petrezselyemmel összekeverjük. A megtisztított, szárazra törölt pisztrángra kenjük, majd egy olívaolajjal bekent sütőtepsiben, 180°C-os sütőben, 15-20 percig sütjük. A szószt tálaláskor, külön szervírozzuk.
Ezt a receptet a  VOM FASS oldaláról vettük, elkészítettük és  a következő tapasztalatot tennénk hozzá:

 
 
Megjegyzések