Pisztráng fokhagymakéregben, kapribogyós vörösbormártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kisebb pisztráng
- 4 apróra vágott fokhagyma gerezd
- 50 g vaj
- 1-2 evőkanál VOM FASS Madonia extra szűz olívaolaj
- 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- friss zsemlemorzsa, némi só
A szószhoz:
- 1 l erőteljes vörösbor
- 2 evőkanál VOM FASS Fokhagymás extra szűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- apróra vágott zöldhagyma
- babyrépa, zellerlevél
- 50 ml VOM FASS Creme de Cassis
- 125 g vaj
- 4-5 evőkanál Capri bogyó
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát és a zöldséget a fokhagymás olíva olajban, megpároljuk és felöntjük a vörösborral és a Cassis likőrrel. Rotyogtatva sűrűre főzzük, míg kb. a negyede elfő. Utána pürésítjük, fűszerezzük, majd lassú tűzön hozzákeverjük a vajat. A szószt leszűrjük és felmelegítve hozzáadjuk a Capri bogyót, majd félre tesszük. A fokhagymát 50 g vajban és olíva olajban pároljuk. Zsemlemorzsával és petrezselyemmel összekeverjük. A megtisztított, szárazra törölt pisztrángra kenjük, majd egy olívaolajjal bekent sütőtepsiben, 180°C-os sütőben, 15-20 percig sütjük. A szószt tálaláskor, külön szervírozzuk.
Ezt a receptet a VOM FASS oldaláról vettük, elkészítettük és a következő tapasztalatot tennénk hozzá:
Megjegyzések