Majonéz olaj nélkül

Két tojás sárgáját elválasztva a fehérjétől, forrásban levő sós vízbe kell ejteni, ha megfőtt és kihűlt át kell törni. Ekkor keverjünk hozzá még két nyers tojás sárgáját és 4 evőkanál mustárt! Azután a szokásos módon készíthetünk belőle Tartár mártást.



Természetesen a nyers tojást előzőleg "habosra" keverjük, mint a normál majonéznél, mielőtt elkezdjük hozzáadni az olajat. Ezt csinálhatjuk  elektromos kézi habverővel. Egészen addig keverjük, amíg a tojás teljesen homogén lesz, kicsit habos és jelentősen világosodik. Ez az az állapot, amikor a normál majonéz készítésénél már nem tudja kicsapni az olajat, bármennyit öntünk bele. Most olaj helyett a főtt, áttört tojássárgájával sűrítjük. Ugyanúgy ízesítsük mint az olajos változatot. Most több mustárt teszünk bele, de mehet a cukor, citrom, hagyma, törött bors, só - ízlés szerint. A tejföl hozzáadásával kapjuk a Tartár mártást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló