Krumplistészta másként



Hozzávalók (6 főre):
1 kg burgonya
1/2 kg szarvacska vagy orsó tészta
8/ dkg vaj, vagy 5 dkg libazsír, vagy hasonló mennyiségű olívaolaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
3 gerezd fokhagyma
só, fűszersó, fehér bors

Elkészítés:
1 kg héjában főtt krumplit meghámozunk és melegen összetörünk. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük (fűszerezés alatt ez esetben azt értem, hogy só helyett használhatjuk kedvenc fűszeres sónkat is, csak paprikás ne legyen!). Vajjal, margarinnal, vagy bármilyen zsiradékkal, ami éppen van, lazán összekeverjük. Közben megfőzünk fél kg szarvacska tésztát és a krumplit ezzel elkeverjük. Belenyomunk 2.3 gerezd friss fokhagymát és jól megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Aki szereti, fehér borsot is tehet bele.

Télen jó a három gerezd fokhagyma, vagy akár a fokhagyma krém is, de ilyenkor vegyünk egy egész újfokhagymát és vágjuk apró kockákra, úgy tegyük hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló