8. Csirkepaprikás

Ez a csőben sült változat, de hasonlóan járunk el, ha kuktában pároljuk a paprikást – vagyis a hússzeleteket éppen így előre átsütjük.)
Hozzávalók:

1 kg csirkehús
2-3 ek disznó vagy libazsír
2-3 db vöröshagyma
2 ek. házi, édes-nemes őrölt pirospaprika
só, fokhagyma
1 cs petrezselyem
1 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés

A feldarabolt és besózott csirkehúst egy serpenyőben - a zsírban - jól süssük át, mindkét oldalán. Az átsült darabokat egy mély tepsibe, tűzálló tálba, vagy a jó kis vas lábosba sorban rakjuk le és a serpenyőben maradt zsírban most a hagymát dinszteljük. Amikor ez is elkészült hintsük meg liszttel, pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk (akár egy kis marhahús leveskocka is mehet bele) és öntsük fel vízzel, éppen annyival, hogy a húst majd ellepje. Öntsük rá a szószt a húsra és tegyük be a forró sütőbe. Amikor a leve már elfőtt, jöhet rá a tejföl és néhány percig süssük még. Tálalás előtt nyomjunk bele 2 gerezd fokhagymát, dobjuk bele az apróra vágott petrezselymet és nagyon óvatosan keverjük össze. Esetleg ne is keverjük, csak forgassuk meg a húsokat a fokhagymás petrezselymes szószban amint a tányérokra helyezzük.

Nokedlit, főtt tésztát vagy krumplipürét adjunk hozzá, bármilyen savanyúsággal vagy friss salátával!

Fontos tipp: pirospaprikát, mindig megbízható házi forrásból vásároljunk! Mert nem minden az, ami annak látszik.


 Angol nyelvű receptek. Kattints a képre!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló