7. A salátáról

Rájöttem, hogy az olaszok miért csinálják olyan jól a salátát. Mert gyakran eszik, és amit gyakran eszünk, abból nem lehet faksznit csinálni. 



Ezúttal - amint a képen látható - hagyományos fejes salátával készült,
és a sárgarépát, fejes káposztát egy speciális eszközzel vágtam vékony hosszú csíkokra

Íme:



Jégsaláta, paradicsom, újhagyma, hegyes erős paprika és a piros kaliforniai vagy kápia.
Ezeket szeretem keverni, de ki-ki, ízlés szerint változtathatja a mixet.
1 főre összetépek 3-4 nagy salátalevelet, kockára vágom a paradicsomot, és karikára a hagymát. A zöldségeket rétegesen lerakom és hogy keverni ne is kelljen balzsamecet spray-t használok, rétegenként sózom is, mégpedig csilisbab-alappal. (Helyette sót őrölt paprikát és római köményt használhatunk.) A tetejét kis olívaolajjal meglocsolom.
Ennyi a saláta – akkor is, ha nagy adagban készítjük.


Összefoglalva:


Bármilyen fűszersót használhatunk, amit szeretünk. A csilisbab-alap nekem nagyon bejön!


Ha a néven nevezett salátafűszert vesszük, akkor sem kell bele víz, bár rá van írva az elkészítési javaslatban, de ne tegyük bele! Vizet soha! Ez annyira fontos, hogy meg a salátacentrifugát is feltalálták, annak érdekében, hogy a mosás után a levelekről a lehető legtöbb vizet el tudjuk távolítani. Egy másik salátareceptemnél be is illesztettem a centrifuga képét.


Nem kell egy salátához annyi salátafűszert felhasználnunk, ami egy zacskóban van, bármit írnak rá. Egyszerűen csak sózzuk vele és éppen így tegyünk, ha valamilyen alapot használunk!


Cukor sem kell a salátába, de elárulom, hogy a csilisbab-alapban van egy kicsi.


A balzsamecet spray nagyon praktikus, nem csak azért, mert nem kell keverni, hanem könnyebb eltalálni vele a szükséges ecetmennyiséget.


Természetesen, aki idegenkedik a kész fűszerektől tengeri sóval és frissen tépett zöld-fűszerekkel, zúzott fokhagymával is készítheti - vagy egyszer így, máskor úgy! A lényeg, hogy a vizet tartsuk távol a salátától és szerezzünk be balzsamecet spray-t!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló