Zöldségleves csirkemájjal

1 kg csirkemájat felteszünk egy közepes méretű (4-5 literes) lábosban és jól bezöldségeljük mindenféle leveszöldséggel. Ne sajnáljuk belőle az egész hagymát és tegyünk bele sok fokhagyma gerezdet. Ezeket be kell késsel vagdalni, hogy az íze kifőjön. A vöröshagymát csak a piszkos héjától szabadítsuk meg, a többit tegyük a levesbe. Színt ad neki és nagyon egészséges a hagyma-héj főzet. Addig főzhetjük, amíg a zöldség megpuhul, nem kell félni attól hogy a máj megkeményedik, sőt ezt nyugodtan meg is sózhatjuk. A máj így csodálatosan puha, omlós lesz - nem úgy mint a sütésnél. A végén a májnak legalább a felét vegyük ki a levesből és készítsünk belőle májkrémet, vagy egy másik alkalomra főételt.

Mielőtt levesszük a levest a tűzről, nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát és tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló