Spenótos rétes
Hozzávalók:
50 dkg spenótlevél
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, szerecsendió
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag rétestészta
Elkészítés:
- A spenótleveleket mossuk le alaposan, majd 5 dkg vajon pároljuk meg.
- Adjunk hozzá a vöröshagymát, zúzott fokhagymát, csipetnyi sót, őrölt borsot és a szerecsendiót.
- A spenóthoz adjunk hozzá 5 evőkanál zsemlemorzsát, majd dolgozzuk össze őket töltelékké.
- Terítsük szét a rétestésztát, majd miután minden lapját olvasztott zsírral vagy vajjal meglocsoltuk, töltsük meg a spenótos töltelékkel.
- Tekerjük fel, mint a rétest - tetejét is kenjük zsiradékkal -, majd tegyük tepsibe és forró sütőben süssük körülbelül 30 percig.
- Ha megsült, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a tálaláshoz.
Megjegyzések