Spenótos rétes

Hozzávalók:

50 dkg spenótlevél
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, szerecsendió
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag rétestészta
Elkészítés:
  1. A spenótleveleket mossuk le alaposan, majd 5 dkg vajon pároljuk meg.
  2. Adjunk hozzá a vöröshagymát, zúzott fokhagymát, csipetnyi t, őrölt borsot és a szerecsendiót.
  3. A spenóthoz adjunk hozzá 5 evőkanál zsemlemorzsát, majd dolgozzuk össze őket töltelékké.
  4. Terítsük szét a rétestésztát, majd miután minden lapját olvasztott zsírral vagy vajjal meglocsoltuk, töltsük meg a spenótos töltelékkel.
  5. Tekerjük fel, mint a rétest - tetejét is kenjük zsiradékkal -, majd tegyük tepsibe és forró sütőben süssük körülbelül 30 percig.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a tálaláshoz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló