Sajtkrémes pogácsa


Kapott recept, kicsit átdolgozva. Változtatás csak a töltelék összetételében van.
 HOZZÁVALÓK:
 Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
1-1,5 púpos tk. só
1 tk. édes fűszerpaprika
1 dkg élesztő
10 dkg reszelt sajt
kb. 3 ek. tejföl
 

Töltelékhez:
4 dkg vaj
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg kék sajt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A tészta minden hozzávalóját elmorzsolva összedolgozzuk, majd 1-2 órán át pihentetjük. Ezután 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 7-10 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, kettesével a krémmel összeragasztjuk a pogácsákat és oldalt, ahol a krém kicsit kibuggyant, reszelt sajtban megforgatjuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló