Citrom-sorbet


Halételek után pótolja a desszertet! Például a Bouillabaisse á la Marseillaise után.

Vegyünk egy citrom-sorbet nevezetű kész fagylaltot a legdrágább márkából, amit itt most itt nem említenék meg! Mindenképpen minőségi fagyi legyen, kb. 0,5 - 0,7 kg! Hűtsünk be egy üveg pezsgőt és készítsünk elő 2 dl jó fajta pálinkát (vodka és gin is helyettesítheti). Díszítésnek tépjünk a kertből vagy az erkélyládából egy kis mentalevelet.

A menta évelő, úgyhogy csak egyszer kell elültetnünk és minden évben kihajt, Nem is tudom, "mit érdemel az a bűnös...", akinek nincs a kiskertjében.

A fagyit az italokkal öntsük össze egy nagy tálban és elektromos habverővel keverjük olvadásig! Talpas poharakba töltve, mentalevéllel és még akár citromkarikával is díszítve tálaljuk. Ez az ital önmagában helyettesítheti is az édességet, elkészítése egyszerű, nem igényel különösebb erőfeszítést. Hal után nagyon jól esik - arról nem is beszélve hogy milyen jól hat! Utána taxit, vagy sofőrszolgálatot kell rendelni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló