Borjúszelet gombakrémmel



Brüklerné Buday Ella: Így főzünk ma 


Személyenként 3 dkg gombát megtisztítunk, jól megmossuk és pici reszelt hagymás zsíron megpároljuk. Megszórjuk egy mokkáskanál, liszttel, ½ dl tejföllel feleresztjük és sűrűre befőzzük. Kevés sóval, törött borssal és apróra vágott petrezselyemzöldjével ízesítjük. Natúrszeleteket készítünk. Mindegyik szeletet kb. 4 mm vastagon bekenjük a gombakrémmel, majd zsírozott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk tejföllel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben, hirtelen pirosra sütjük. Legjobb hozzá a burgonyapüré.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló