Békebeli, zalacsányi burgonyás omlett

Skublics Imréné, Unterwéger Irén kézzel írt szakácskönyvéből
 
Hozzávalók:
5 dkg vaj
3 tojás
3 főtt krumpli
1 kifli
kis tej, só, reszelt parmezán
zsiradék a sütéshez
Töltelék:
15 - 20 dkg hagymán pirított velő, vagy ugyanennyi főtt hús, szintén hagymán lesütve, megdarálva és kis tejföllel lazítva.

A vaj 2/3 részét a 3 tojás sárgájával habosra keverjük, közben a kiflit tejben áztatjuk és a burgonyát összetörjük. Ezeket mind elkeverjük és hozzá adjuk a 3 tojás fehérjének felvert habját.
2 db omlettet készítünk belőle. Az alsó lapot megkenjük a töltelékkel, a felsőt ráhelyezzük és a maradék vajat megolvasztva rálocsoljuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk.

...hogy miért békebeli? Mert akkor még volt idő arra, hogy a tojás sárgáját a vajjal habosra keverjék egy omlett miatt. És? ..... akkor még ez volt egy előétel a 8 fogásos, egész délutánt betöltő ebéd előtt. 



Zalacsány


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló