Bazsalikomos hot-dog

Csak a kép nem saját - az alábbi recept igen - és nem is bazsalikomos, de rákattintva jó recepteket találhatsz!


Hozzávalók (1 db-ra)

1 db héjában főtt burgonya
1 púpozott ek. liszt
1 db virsli
1/2 borsónyi élesztő
só, bors, friss bazsalikom levelek

Elkészítés

A burgonyát még melegen hámozzuk és törjük össze! Ha már langyos, hozzákeverhetjük a lisztet és az élesztőt. A tésztát sózzuk, borsozzuk és bármilyen grill fűszerrel még ízlés szerint ízesíthetjük. Miután a tésztánk összeállt és kicsit kelni hagytuk (nem fog látványosan megkelni a sok krumpli miatt, csak sütés közben nő meg kétszeresére), terítsük szét a tésztát hosszúkás alakban, hogy a virslit rá tudjuk majd fektetni. Azonban mielőtt a virsli jönne, szórjuk meg bőségesen a tésztát felaprított friss bazsalikommal! Ezután helyezzük rá a virslit és tekerjük bele! Így helyezzük a nyers hot-dogokat sütőpapírra és előmelegített sütőben süssük, nagyon lassan - alacsony hőfokon - amíg szépen megpirulnak. Természetesen a hozzávalókat mindig annyival szorozzuk, ahány darabot szeretnénk elkészíteni. Víz nem kell a tésztához, mert a sok krumpli és kevés liszt lágy tésztát biztosít.
Virsli helyett bármilyen felaprított vagy megdarált maradék hússal is elkészíthetjük. Ez esetben a bazsalikom mellé összetört fokhagymát is tegyünk a töltelékbe!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló