Majonézes burgonyasaláta


welcome!


1,5 kg újburgonya (nagy darabok, nem salátaburgonya)

Tartármártás, 2 tojásból, hagymásan és édesen (lásd: főzőiskola 4.)

2 nagy fej hagyma félbevágva, vékonyan szeletelve és csíkjaira bontva

20 dkg húsos szalonna kockára vágva

30 dkg apró koktélparadicsom

olíva olaj



friss bazsalikom



A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és vastag szeletekre vágjuk. Míg fő, a szalonnát, olíva olajon megsütjük. Pirult legyen, de ne száraz! A hagymacsíkokat sós vízzel leforrázzuk és leszűrjük, majd hidegen a kihűlt szalonnával és a tartárral összekeverjük. A szósz fűszerezését még kóstolás mellett kiigazítjuk, és a szintén lehűlt burgonyára ráöntjük. Lazán összekeverjük, azután az apróra vágott bazsalikommal és az egész koktélparadicsomokkal megszórjuk. Hidegen tálaljuk. Lapos széles tálban a legmutatósabb.


Azért à la Vesz-prém-fest mert ott kóstoltam meg ezt a csodás salátát, ahol az ünnepi játékok VIP vendége voltam. Természetesen a receptet nem adták hozzá, de megfelelő analízisnek alávetve (többszöri kóstolás) úgy vélem, nagyjából megfejtettem a titkot. Az volt a meglepő, hogy a kagylók, lazacok és a bélszín mellett - melyek szintén elsőosztályúan voltak elkészítve - magasan a legízletesebb és legkülönlegesebb finomság volt ez az egyszerűnek nem mondható, de mégiscsak krumplisaláta.

kilátás


hangpróba
                                                                                                        

Mory Kanté
                                                                          

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap